Vitamin City


Ugrás a tartalomhoz

EZÜST KOLLOID

Történet


"Az ezüst a Földön előforduló kilenc nemesfém egyike. Ez az az elem, amelyiknek a legjobb az elektromos és a hővezető képessége. Az ezüstöt már évezredek óta használják az orvostudományban. Így fejlesztették ki a kínaiak mintegy 7000 évvel ezelőtt az akupunktúrát. Ehhez az aranytűk mellett ezüsttűket is használtak. A régi Egyiptomban körülbelül 3000 évvel ezelőtt már tudták, hogy a víz tovább marad iható, ha ezüstedényekben tárolják."
A legismsertebb régi orvosok mint Hippokratész, Avicenna és Paracelsus sokféleképpen használták az ezüstöt orvosi célra. A mi őseink is kihasználták az ezüst antibiotikus hatását. Ezüstpénzeket tettek a tejbe, hogy a hűtőszekrény feltalálása előtti korban tovább friss maradjon. (Az ezüstionok belemennek a tejbe és megölik azokat a baktériumokat, amelyektől megsavanyodik a tej.)
A nemesfémkolloidok előállítása Michael Faradayre vezethető vissza, aki 1856-ban aranykolloidot állított elő. 1869-ben mutatta ki egy Ravelin nevű tudós, hogy már a legkisebb adag ezüstnek is mikrobaölő hatása van.
Ettől kezdve foglalta el az ezüstkolloid az őt megillető helyet az orvostudományban. Csak az antibiotikumok elterjedésével kezdte ezt a helyet elveszteni, mivel ezeket olcsóbb volt előállítani (a káros mellékhatások, allergiák és az ellenálló baktériumtörzsek akkor még nem számítottak).
Az Egyesült Államokban már jó ideje reneszánszát éli az ezüstkolloid, Európában pedig újra rácsodálkoznak az ezüstkolloid csodás hatására."

Részlet Christian Schau, természetgyógyász: (ELEMI) EZÜSTKOLLOID c. könyvéből.

2 testŐr riport az ezüstről


A filmben szereplő kolloidban az ezüst részecskék 10-20 nanométer között vannak.
A Q1 EZÜST KOLLOID 1-10 nanométer közötti ezüst részecskéket tartalmaz, tehát 10-20-szor többet és kisebbet, mint a filmben szereplő!

Az ezüstkolloid hatásmechanizmusa


"A színezüst és az ezüstkolloid egyaránt megölik azokat a mikroorganizmusokat, amelyekkel érintkezésbe kerülnek. Bár a teljes mechanizmus még nem ismert, annyit már tudunk, hogy az ezüst többek között a baktériumsejtekben levő kénhidrogéncsoportokkal lép heves reackióba. Ezáltal a baktériumsejtek szerkezete szétesik, az enzimek pedig működésképtelenné válnak.
Az ezüstkolloid elpusztítja azokat az enzimeket, amelyek az egysejtű kórokozóknál: baktériumoknál, vírusoknál és gombáknál az oxigénfelvételért felelősek, amitől ezek a csírák három – hat percen belül megfulladnak. Ez a működésmód megakadályozza azt, hogy a baktériumtörzsek ellenállóvá váljanak a kezelésre, nem úgy, mint sok antibiotikum esetében.
A Müncheni Műszaki Egyetem legújabb tanulmányai arra mutatnak rá, hogy ezen felül még a csírasejtek membránjai is feloldódnak és a sejtek ettől elhalnak. Ezek a tanulmányok annak a bizonyítására születtek, hogy a színezüsttel bevont szálak, amelyekből az „ekcémaruhát” készítik, már attól, hogy hordják, a staphylococcus aureus nevű baktériumot rövid időn belül (a tanulmány szerint kb. 15 nap után) elpusztítják, amitől a ekcéma tünetei megszűnnek és a bőr meggyógyul. Mivel az ezüstkolloid is színezüst, ajánlatos a jelenleg még drága ruha viselése helyett a kérdéses bőrfelületre ezüstkolloidot fújni. A gyógyulás mindennél gyorsabban végbemegy (2 – 5 nap) és a felhasználás is sokkal olcsóbb."


Részlet Christian Schau, természetgyógyász: (ELEMI) EZÜSTKOLLOID c. könyvéből.

Az ezüst kolloid titka


"Elemiezüst-kolloid – ebben a szókapcsolatban rejlik az „ezüstkolloid” titka.

1. Kolloid:
A kolloid legalább két különböző halmazállapotú anyag összekeveredése, amely során az anyagok nem oldódnak fel. Az ezüstkolloid esetében ez az ezüst (szilárd) és a víz (folyadék).

2. Elemi:
Elemi ezüstöt használnak, vagyis 99,99%-os tisztaságú színezüstöt. (A víz esetében különlegesen tisztított vizet használnak.)

A fent szereplő feltételek fontosak ahhoz, hogy az ezüstkolloid egyáltalán használjon és ne legyenek mellékhatásai. Ezek az információk önnek, az olvasónak különösen fontosak, mivel csak az ezüstkolloidnak vannak meg az e helyen leírt hatásai. Ha az előállítás során nem tartják be az előírt tisztaságot, például azért, mert az internetről származó módszert követik (ahol azt állítják, hogy az ezüstkolloidhoz ásványvizet kell használni, vagy desztillált vízhez kell sót hozzáadni, hogy felgyorsítsuk az előállítást), akkor ezüstkolloid helyett ezüstsókat kapunk. Az ezüstsók viszont nagyon egészségtelenek és nehézfémmérgezést okoznak és nincs a továbbiakban leírt hatásuk. A komoly gyártók nem ezüstsókat állítanak elő! (Lásd még a Minőség című fejezetet)"

Részlet Christian Schau, természetgyógyász: (ELEMI) EZÜSTKOLLOID c. könyvéből.

Előállítás, minőség


"Az ezüstkolloidot úgynevezett elektrolízises eljárással állítják elő.

Színezüstből készült (legalább 99,99%-os tisztaságú) lemezeket lógatnak különlegesen tisztított vízbe. A lemezeket ezután ausgeklügeltes elektronikával áram alá helyezik, amitől az egyik elektródáról ezüstrészecskék válnak le és a desztillált vízben úszni kezdenek. Ha az elektromosságot helyesen állítják be, akkor ezeknek a részecskéknek a
mérete 0,001 és 0,01 mikron (1 és 10 nanométer) között lesz és körülbelül 5 – 15 ezüstatomból állnak. Pozitív töltésük lesz, ezért taszítani fogják egymást és a folyadékban úsznak.

FIGYELEM!!! Ha az elektronikát helytelenül állítják be vagy teljesen hiányzik, mint a legtöbb Európában vagy az interneten hirdetett eszköznél, akkor akkor a leváló részecskék mérete a
megadott 0,001 és 0,01 mikron (1 és 10 nanométer) közöttinek a sokszorosa lesz. Ettől ugyanannyi „ezüstvízben” még ugyanakkora mennyiségű ezüst lesz, de lényegesen kevesebb részecske. Mivel egy részecske egy baktériumot vagy vírust öl meg, sok pénzt pazarolunk el, mivel ugyanannyi hatáshoz tízszeres vagy százszoros mennyiséget kell felhasználnunk és kifizetnünk (lásd a képeket a következő oldalon)."


Részlet Christian Schau, természetgyógyász: (ELEMI) EZÜSTKOLLOID c. könyvéből.

Az ezüstkolloid az állatorvostudományban


Minden olyan alkalmazási mód, amely az embernél működik, az állatoknál is alkalmazható. A kenőcsökkel vagy tablettákkal szembeni előny kézenfekvő: az ezüstkolloidot könnyebb adagolni mint a tablettát, egyszerűen csak meg kell inni az ivóvízzel vagy a sebre ráfújni. Gyakorlott kutya- vagy macskatartók tudják, miről beszélek, ha már megpróbáltak egy olyan állattal lenyeletni a tablettát vagy megitatni a kanalas orvosságot, amelyik nem akarta!
A kutyák és a macskák a gennyes sebekre rákent kenőcsöt azonnal lenyalják. A csúnya, de hasznos nyakernyőről lemondhatunk, ha a sebre ezüstkolloidot fújunk. Az antibiotikus hatás azonnal bekövetkezik.
A kutyáknál a szájszag eltűnik, ha a vizükbe ezüstkolloidot teszünk.
A nyulaknál a parvovírust ezüstkolloiddal gond nélkül elpusztíthatjuk.

Az állatorvosok és az állattartók mondják:

„Egy gangrenás kutya a legrövidebb időn belül rendbejött külsőleg és belsőleg alkalmazott ezüstkolloidos kezelés után.”

„Egy kutya garatfertőzése háromnapos ezüstkolloidos kezelést követően elmúlt.”

„Hat bolhát sikerült ezüstkolloiddal hasmenéses esetnél (escherischia coli) kezelni.”


„Egy protozoenmyelitises lónál minden kezelés sikertelen volt, csak hétnapos ezüstkolloidos kezelés után jött rendbe.”

„Egy méhfertőzést kapott kancánál egyhónapos antibiotikumos kezelés után még mindig kimutathatók voltak kórokozók. Csak háromnapos ezüstkolloidos kezelést követően szabadult meg a baktériumoktól.”

„Egy macskának egy verekedésből eredő szakadás volt a fülében, az állatorvostól kapott kenőccsel való kezelés ellenére egy hét után még mindig gennyes volt a sebe. Kétnapos ezüstkolloidos kezelés után teljesen begyógyult.”

Részlet Christian Schau, természetgyógyász: (ELEMI) EZÜSTKOLLOID c. könyvéből.

Jó minőségű kolloid, elektro mikroszkópos képe

A legjobb minőségű ezüstkolloid: egyforma, nagyon apró részecskék. (Százezerszeres elektronmikroszkópos nagyítás) A részecskék mérete kb. 0,001 mikron.

Rossz minőségű kolloid, elektro mikroszkópos képe

Rossz minőség: csak kevés, óriási nagy részecske.Ugyanakkora mennyiségnél a kórokozóknak csak egy töredékét pusztítják el, ezért a fenti mennyiség sokszorosára van szükségünk ugyanakkora hatás eléréséhez. (Százezerszeres elektronmikroszkópos nagyítás)

KEZDŐLAP | JAMSZGYÖKÉR | EZÜST KOLLOID | ÓZONIZÁLT OLÍVA | VITAMIN BOMBA | ÜGYFÉLSZOLGÁLAT | Tartalom


Vissza a tartalomhoz | Vissza a Fő menübe