Vitamin City


Ugrás a tartalomhoz

JAMSZGYÖKÉR

A mexikói vad jamszgyökér

A mexikói vad jamszgyökér

A Dioscoracae családba tartozó vad jamszgyökér (dioscorea villosa) erdetileg Észak- és Közép-Amerika atlanti vidékéről származik és ma már az egész világon előfordul. A mexikói vad jamszgyökér (dioscorea machrostachya mexicana) hatóanyagokban különlegesen gazdag és az összes jamszgyökérfajta közül ez a legalkalmasabb fogamzásgátlásra, Cabeza néven is ismert. Körülbelül hat méter magas kúszócserje, szív alakú levelei, apró zöld virága és vastag, húsos gyökértörzse van. A jamszgyökér sok napfényt és termékeny talajt igényel. A gyökereket és a gumókat ősszel szedik, ezek tartalmazzák a szteroidszaponin (primer dioszcin), fitoszterol (béta-szitoszterol) nevű hatóanyagokat, valamint alkaloidákat, cserzőanyagokat és keményítőt.

Hagyományos felhasználási módok

A jamszgyökeret már a mexikói aztékok és a dél-amerikai maják is gyógyításra használták, többek között reumatikus panaszok kezelésére. Az észak-amerikai indiánok is ismerték és nagyra becsülték a növényt. Asszonyaik értettek ahhoz, hogy hogyan kell biztos fogamzásgátlásra, a testük fiatalon tartására és harmonizálására használni. A férfiak a gumókat kis adagban fiatalítószernek használták. Észak- és Közép-Amerikában régóta használatos menstruációs, petefészek- és szülési fájdalmak csillapítására. Az európai telepesek Észak-Amerikában kólika, reumás és ízületigyulladásos panaszokra is használták.

ANTI B mexikói vadjamszgyökér kapszula

Lady Cure mexikói vadjamszgyökér kapszula

Ára: 30 GBP (313Ft/GBP-vel számolva kb.9390Ft)

Az Lady Cure mexikói vad jamszgyökér kapszula nem tartalmaz, mesterséges anyagokat, csak a növény gyökerének a szárított őrleményét, a kapszula anyaga pedig természetes zselatinból van.

Egy kapszula 415mg mexikói vad jamszgyökér őrleményt tartalmaz
Egy dobozban 240db van, a kapszula természetes zselatinból készült.


A képre kattintva, most megrendelhelheti!

Utánvétes fizetéshez a képre kattintson!
Bankkártyás fizetéshez az "add to cart" gombra kattintson!

KEZDŐLAP | JAMSZGYÖKÉR | EZÜST KOLLOID | ÓZONIZÁLT OLÍVA | VITAMIN BOMBA | ÜGYFÉLSZOLGÁLAT | Tartalom


Vissza a tartalomhoz | Vissza a Fő menübe