Vitamin City


Ugrás a tartalomhoz

ÓZONIZÁLT OLÍVA

Ózonizált olívaolaj=O3o-olaj

Az olívaolaj kitűnő kozmetikai hatásai is ismertek (bőrfeszesítés, a pórusok és ráncok összehúzása, védelem a napsugárzástól).

Történet

A népi gyógyászatban a tiszta olívaolajat régóta használják kisebb sérülésekre és nehezen gyógyuló sebekre. Az olívaolaj kitűnő kozmetikai hatásai is ismertek (bőrfeszesítés, a pórusok és ráncok összehúzása, védelem a napsugárzástól). Belsőleg már régóta fogyasztják, mivel kiváló táplálék a telítetlen zsírsavak bevitelére. Ugyancsak sikerrel használják gyomorirritáció és -fekély kezelésére, valamint az epetermelés fokozására.

1900-ban, röviddel az első ózongenerátorára bejegyzett szabadalom után Nikola Tesla, a zseniális tudós elkezdett ózonizált olívaolajat előállítani és az orvosoknak szállítani. A terméket Glikozonnak hívták és 1904-ben bekerült az orvosi szakirodalomba. Tesla az olívaolaj kedvező hatását kombinálta az ózonnal, a szuperoxigénnel. Ettől az időtől fogva világszerte egyre újabb felhasználási területeket fedeztek fel a terapeuták, amelyeken hihetetlen sikereket értek el (lásd a fejezet végét).

Részlet Christian Schau, természetgyógyász: (ELEMI) EZÜSTKOLLOID c. könyve, "Ózonizált olívaolaj" kiegészítő fejezetéből.

Az ózonizált olivaolaj hatásmechanizmusa

Ha a szövet már nagyon túlsavasodott és oxigénhiányos, akkor nem tudja a baktériumokat, vírusokat és gombákat feltartóztatni, mert a savköpeny megszakad.

A bőr és a bőr alatti szövet újabb tudományos kutatása bebizonyította, hogy az egészséges bőr megakadályozza, hogy káros anyagok jussanak be a testbe. A bőr savköpenyt hoz létre, ezzel védekezik például a baktériumok, vírusok és gombák támadása ellen is.

Ez a fontos bőrvédő mechanizmus sérülések (vágások, horzsolások, égések) esetén megszűnik. Azonban nagymértékben függ a bőr és az alatta levő szövet anyagcseréjétől is. Ha ez az anyagcsere felborul, akkor az komoly problémákat okoz, ami a szövet anyagának elvesztéséhez vagy például narancsbőrhöz is vezethet.

Ennek az oka a túlsavasodás és az ennek következményeként fellépő vérellátási zavarok a szövetben. Itt egy ördögi körről van szó, amelyet feltétlenül meg kell törni:

Ha a sejtek kevés oxigénhez jutnak, akkor megpróbálják a szükséges energiát oxigén felhasználása nélkül előállítani (*anaerob folyamatok). Ettől viszont megnő a savas anyagcseretermékek mennyisége, például a tejsavé, ami még jobban megakadályozza a vér-, illetve az oxigénellátást.

Ha a szövet már nagyon túlsavasodott és oxigénhiányos, akkor nem tudja a baktériumokat, vírusokat és gombákat feltartóztatni, mert a savköpeny megszakad. További probléma ilyenkor a nagyon lassú sebgyógyulás és a fekélyek (**ulcus cruris) kialakulása.

A nagyon jó minőségű olívaolaj enyhén fűillató, nincs tehát átható olívaillata, 94%-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat és 19-es a peroxidszáma (a peroxidszám az aktívoxigén-tartalom mérőszáma).

Ha ezt az olívaolajat ózonnal kezelik (ez a háromvegyértékű szuperoxigén), akkor új kémiai kapcsolatok jönnek létre az ózon oxigénje és az olaj alkotórészei között. A peroxidszám elképesztő módon 349-re, a tizenhétszeresére ugrik fel! Úgynevezett ózonidok és peroxidok jönnek létre.

Ha az ózonizált olívaolajat a bőrre kenjük, akkor különösen a krétai olaj nagyon gyorsan felszívódik anélkül, hogy tartós zsírbevonatot hagyna maga után. A bőr belsejében, illetve a kötőszövetben feloldódik, illetve lebomlik és éppen a leginkább oxigénhiányos területen adja ki magából a benne levő oxigént. Ezáltal a fenti folyamat megfordul, a sejtlégzés újra normalizálódik és a túlsavasodás megszűnik.

Az ózonizálásnál képződő kapronsavak és pelargonsavak ugyancsak mikrobaölő hatásúak (például a staphylococcus aureas, staphylococcus albus, pseudomonas aerugionosa) és gombaölők (mikrospórák, trichophytonok, candida albicans és helicobacter ellen).

Ezzel a fent leírt, valóban némileg elméleti tudással könnyen megérthetjük, hogy a jó ózonizált olívaolaj nagyon is alkalmas az alábbi célokra:

  • Narancsbőrkezelés
  • Sebkezelés
  • Pikkelysömörkezelés
  • Ekcémakezelés
  • Nyílt sebek
  • A bőr fertőtlenítése
  • Pattanások
  • Ízületi fájdalmak
  • Hátfájdalmak
  • Sclerosis multiplex


Az O3o-olajhoz a magas oxigéntartalma miatt nem szükséges tartósítószer.

Éppen ezért, ha frissen, folyékony állapotban vesszük, 3-4 hónapon belül fel kell használni. (A szerző ezt az olajat részesíti előnyben, mivel kedvezőbb az ára és intenzívebben hat mint a kenőcs vagy a kapszula.)

Nem okoz rezisztenciát, érzékenységet és nincs mellékhatása.


*Anaerob folyamat:

Általában a levegő kizárásával végbemenő kémiai folyamat, gyakorlatilag a szerves anyagok levegő távollétében, mikroorganizmusok hatására lejátszódó leépülésének része, amely a természeti átalakulások (pl. rothadás, erjedés), és a biodegradációs eljárások (pl. iszaprothasztás) során is szerepet játszik. Az anaerob folyamatokban a szerves anyagok a zsírsavakon, aldehideken, és alkoholokon keresztül hidrogénre, szén-dioxidra, metánra, kénhidrogénre és ammóniára bomlanak.

**ulcus cruris:
Krónikus lábszárfekély

Alkalmazás

"Az ózonizált olaj rendkívül hasznos a polimorf akne kezelésénél, különösen a 4. fokozatúnál. Semmilyen szövődményt nem tapasztaltunk."

Ízületi fájdalmak, hátfájás:
Masszírozzunk be O3o-olajat nagy területen a kérdéses ízület körül. Ezt naponta többször ismételjük meg, A hatást fokozhatjuk azzal, ha éjszakára az ízület köré káposztás borogatást teszünk. Hátfájásnál naponta többször masszírozzunk O3o-olajat a gerinc és a farkcsont körül nagy területen a bőrbe. Igyunk naponta reggel éhgyomorra és este étkezés előtt egy-egy teáskanál O3o-olajat.

Ekcéma:
A ekcéma tünetei gyerekeknél körülbelül 2-3 nap alatt szűnnek meg, felnőtteknél ez mintegy 5 napig tart. Ez alatt az idő alatt megszűnik a viszketés és a bőr meggyógyul. A teljes gyógyulás az immunrendszer állapotától függően hat hónaptól egy évig tart.
Az ezüstkolloidot fújjuk a teljes érintett bőrfelületre, hagyjuk megszáradni, majd dörzsöljük be ózonizált olívaolajjal. Emellett igyunk naponta háromszor 2 cl 10 pmm-es ezüstkolloidot.

Pikkelysömör:
Az ekcémánál leírtak szerint kezeljük. Az első héten elmúlik a viszketés, a pikkelyek elvékonyodnak. A második héten elkezd a bőr begyógyulni. A teljes gyógyulás akár egy évig is eltarthat, az immunrendszer állapotától függően.

A fenti kezeléseket a Ekcéma-Liga és a Pikkelysömör-Liga is megerősíti. (További információkért forduljanak a ligához)
A Müncheni Műszaki Egyetem kutatási eredményei is megerősítik az ezüst ekcémare kifejtett hatását.

Narancsbőr:
Naponta többször masszírozzunk be O3o-olajat a kérdéses területbe. Igyunk naponta reggel éhgyomorra és este étkezés előtt egy-egy teáskanál O3o-olajat. Sportoljunk. Étkezzünk annyira lúgosan, amennyire csak tudunk.

Sclerosis multiplex:
Masszíroztassuk az érintett testrészeinket naponta többször erőteljesen O3o-olajjal. (A brit és az amerikai terapeuták nagyon jó eredményekről számolnak be a végtagok megmozdításával kapcsolatban.

A pattanások és az O3o-olaj

A szerző figyelmét az interneten keresztül hívta fel az egyik olvasója egy orvosi tanulmányra, amely az O3o-olajnak az akne hatékony kezeléséről szólt.

Az angliai Katonai Egyetemi Kórház és Nemzeti Tudományos Kutatóközpont nevű intézményben az akne négy fokozatában szenvedő betegeket kizárólag ózonizált olajokkal kezeltek, jelen esetben pórsáfrányolajjal (Az olívaolajban még több tápanyag és létfontosságú összetevő van, ezért ezt választottuk.)

1. fokozat: pattanás enyhe vagy semmilyen gyulladással
2. fokozat: mint az 1. pontban, plusz erősen begyulladt szőrtüszők
3. fokozat: mint a 2. pontban, de mélyebb sebekkel
4. fokozat: mint a 3. pontban, továbbá másodfertőzés, sipoly és hegek

1. fokozat: a betegek 10%-a
2. fokozat: a betegek 50%-a
3. fokozat: a betegek 25%-a
4. fokozat: a betegek 15%-a

A betegek 75%-a 15 nap után meg volt elégedve a kezelés eredményével, a többiek 30 nap után.

A brit tanulmány az alábbi megállapítással zárul:

"Az ózonizált olaj rendkívül hasznos a polimorf akne kezelésénél, különösen a 4. fokozatúnál. Semmilyen szövődményt nem tapasztaltunk."

A következő képek a Brit Nemzeti Kutatóközpont honlapján láthatók.

kezelés előtt

kezelés után

kezelés előtt

kezelés után

Részlet Christian Schau, természetgyógyász: (ELEMI) EZÜSTKOLLOID c. könyve, "Ózonizált olívaolaj" kiegészítő fejezetéből.

KEZDŐLAP | JAMSZGYÖKÉR | EZÜST KOLLOID | ÓZONIZÁLT OLÍVA | VITAMIN BOMBA | ÜGYFÉLSZOLGÁLAT | Tartalom


Vissza a tartalomhoz | Vissza a Fő menübe